Se alle

Nykredit

PensionDanmark investerede i 2017 i et af landets førende realkreditinstitutter.

Nykredit er landets største udbyder af realkreditlån til danske boligejere, virksomheder og landbrug med en markedsandel på over 40 pct. af det danske realkreditmarked. Selskabet har med sin store realkreditforretning en attraktiv risikoprofil og udsigt til en langsigtet stabil indtjening.

Nykredit har hovedkontor i København og har, ud over realkreditforretningen, aktiviteter indenfor bank, formueforvaltning, forsikring og ejendomsmæglervirksomhed. Selskabet tilbyder lån til hele landet primært gennem Totalkredit, et bredt distributionsnetværk, der er bygget op omkring en række samarbejdende pengeinstitutter. Nykredit er med sin stærke markedsposition godt positioneret til at realisere det forretningsmæssige potentiale, der ligger fremadrettet.

PensionDanmarks investering i Nykredit er foretaget i samarbejde med et konsortium af danske pensionskasser, der alle har en langsigtet investeringshorisont og en fælles interesse i at skabe stabile of konkurrencedygtige afkast til deres medlemmer. Investeringen blev gennemført i 2017, hvor pensionskassekonsortiet erhvervede 16,9 pct. af aktiekapitalen i Nykredit til en samlet pris på 11,6 mia. kr. PensionDanmarks andel er 1,65 mia. kr. (2,4 pct. ejerandel). Ud over PensionDanmark omfatter konsortiet PFA, PKA, AP Pension og MP Pension.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.