Se alle
Image alternative text

Snetterton Renewable Energy Plant

Biomasseanlægget Snetterton har en kapacitet på 44MW og vil generere grøn elektricitet til at forsyne 82.000 husholdninger. Reduktionen af CO2-udledning forventes at blive 300.000 ton. p.a.

I 2013 dannede Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) sammen med PensionDanmark et joint venture selskab, BWSC PLC Ltd. (BPCL), for at bygge, eje og drive biomassefyrede kraftværker.

Selskabet indgik sin første kontrakt på det biomassefyrede kraftværk Brigg i 2013, og kraftværket påbegyndte kommerciel produktion i januar 2016. Snetterton er partnerskabets andet projekt, hvor den endelige investeringsbeslutning blev truffet i november 2014.

Snetterton, placeret i Norfolk i det østlige Anglia i England, benytter dansk teknologi, der blev leveret af virksomheden BWSC under en turnkey EPC-kontrakt.

Den 22. april, 2017 blev Snetterton overdraget til ejerne efter en konstruktionsperiode på 29 måneder; én måned før tid og inden for budget.

BWSC er ansvarlig for drift og vedligeholdelse af anlægget i 15 år, specificeret i en O&M-kontrakt. Projektet vil beskæftige omkring 30 ansatte lokalt i Norfolk. Snetterton er udviklet af Iceni og ECO2, der også udviklede Brigg.

Investeringen i Snetterton er på 1,6 mia. kr. PensionDanmarks andel af investeringen er 1,4 mia. kr. og er finansieret gennem fonden Copenhagen Infrastructure I. BWSC investeringsandel er på 0,2 mia. kr.

Snetterton er ejet af BWSC og Copenhagen Infrastructure I K/S, der har PensionDanmark som grundlægger og eneste investor.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.