Se alle

Star of the South

Copenhage Infrastructure Partners har gennem fonden Copenhagen Infrastructure III (CI III) indgået et partnerskab med det australske selskab Offshore Energy Pty Ltd. om den fortsatte udvikling af Australiens første havvindmøllepark, Star of the South.

Star of the South ligger syd for kysten ved Gippsland, Victoria, sydøst for Melbourne. Parken er placeret 10-25 km ud for kysten i Bass-strædet og ventes at få en total kapacitet op op til 2.000 MW.

Projektet er indtil nu blevet udviklet af Offshore Energy, men den fremtidige udvikling fortages i fællesksab af partnerskabet. Copenhagen Offshore Partners (COP) vil stå for den tekniske udvikling af projektet på vegne af CIP.

Projektet omfatter op til 250 vindmøller på et område på 574 km2. Møllerne ventes at kunne lever op til 8.000 GWh om året. Det svarer til  knap en femtedel af elforbruget i Victoria eller elforbruget i 1,2 millioner hjem.

Realiseres det planlagte projekt, vil der skulle investeres omkring 8 mia. USD, og under opførelsen vil der blive skabt 12.000 job. I driftfasen vil 300 være beskæftiget med drift og vedligeholdelse.

PensionDanmark har givet et investeringstilsagn på 4 mia. kr. til CIPs fjerde fond, CI III, der nåede financial close i marts 2018 med et samlet tilsagn på godt 25 mia. kr. PensionDanmark er den største aktionær i fonden.

Vi benytter cookies til at forbedre hjemmesiden. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke dette banner.